Praktijk voor mondgezondheid Maastricht

De praktijk voor Mondgezondheid Maastricht is een gloednieuwe praktijk. Wij werken met apparatuur die voldoet aan de richtlijnen zoals die zijn opgesteld door de Werkgroep Infectie Preventie (WIP).

Hygiënisch werken en aandacht voor infectiepreventie zijn niet alleen voor ons zeer belangrijke aangelegenheden; Het betekent voor u immers dat u altijd gegarandeerd bent van het beste resultaat op het allerhoogste veiligheidsniveau!

Om u inzage te geven in onze manier van werken, treft u onderstaand een korte uitleg van de hygiëne apparatuur die u in onze praktijk aantreft:

Thermodesinfector: Dit is een medische wasmachine; De instrumenten die tijdens de behandeling gebruikt zijn, worden hierin eerst met speciale chemicaliën gewassen en vervolgens op 93 C gedesinfecteerd. Het reinigen en desinfecteren in een dergelijke machine volstaat al volgens de Nederlandse wet.

Nadat de instrumenten uit de thermodesinfector gehaald zijn, worden deze nog gesteriliseerd in een zogenaamde autoclaaf. De autoclaaf (of sterilisator) verhit de instrumenten tot 135 C zodat we zeker weten dat echt alle kiemen en bacteriën onschadelijk gemaakt zijn.

Voor de hand-en hoekstukken (dat zijn de instrumenten waarmee we o.a. polijsten) hebben we dan nog een speciaal reinigingsstation. We plaatsen de hoekstukken in het apparaat en vervolgens zal deze de instrumenten reinigen en smeren. Na deze behandeling worden onze hand-en hoekstukken gesteriliseerd en zijn ze weer klaar voor gebruik!